Условия за ползване

Условия за ползване на уебсайта www.saturn-2.com и електронния магазин QEST™ (www.saturn-2.com/shop)

Моля, прочетете внимателно настоящите Oбщи условия. Tе уреждат взаимоотношенията между Вас и Сатурн 2 ООД за заявяването на услуги от уебсайта saturn-2.com и извършването на покупки от електронния магазин saturn-2.com/shop. Вие сте обвързан/а с тях от влизането до напускането на настоящия уебсайт.

Използването на настоящия уебсайт и електронен магазин, чрез зареждане, разглеждане, заявка и/или поръчка, означава, че Вие сте приел/а Общите условия за неговата употреба. Ако не сте запознати с тях, моля прочете следващия текст. Ако не сте съгласни с тези общи условия, моля, не използвайте уебсайта и електронния магазин.

За да използвате настоящия уебсайт, Вие трябва да сте пълнолетен/а. Осъществявайки покупка, Вие удостоверявате, че имате навършени 18 години и законът Ви позволява да извъшвате онлайн покупки и разплащания.

Сатурн-2 ООД не гарантира постоянна наличност на продуктите.

І. ОПРЕДЕЛЕНИЯ, ИЗПОЛЗВАНИ В НАСТОЯЩИТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. „Потребител“ е всеки, който е заредил в своя браузър онлайн уебстраницата www.saturn-2.com.

2. „Поръчка“ е индивидуалната заявка от съответния потребител през неговия личен профил за закупуване на стоки от www.saturn-2.com, съгласно настоящите Общи условия.

3. „Услуги“ са всички действия, осъществявани от Сатурн 2 ООД при и/или по повод предлагането, продажбата и доставянето на стоки и извършване на дейностите, описани в настоящия уебсайт.

4. „Електронен магазин” – секцията от настоящият уебсайт, намираща се на адрес: www.saturn-2.com/shop, която предлага, чрез електронна търговия софтуер, хардуер и системи, съчетаващи и двете, които осигуряват безопасността, оптимизация и улесняване на процесите в различни сфери на бита, бизнеса, забавленията и промишлеността

ІІ. СОБСТВЕНИК, АВТОРСКИ ПРАВА

1. Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

1.1. Наименование на Търговеца и собственик на уебсайта и електронен магазин www.saturn-2.com и търговска марка QEST™: Сатурн 2 ООД.

1.2.Седалище и адрес на управление: България, гр. Бургас, п.к. 8011, ул. Старт №3.

1.3. Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: България, гр. Бургас, п.к. 8011, ул. Старт №3.

1.4. Данни за кореспонденция:

 • Физически адрес: България, гр. Бургас, п.к. 8011, ул. Старт №3;
 • Електронен адрес (email): it_office@saturn-2.com;
 • Телефон: +359 56 85 14 71;
 • Мобилен телефон: +359 897 972 551

1.5. Вписване в публичните регистри

 • ЕИК: 102835306
 • Номер на удостоверение за администратор на лични данни: 11543
 • Номер за регистрация на търговска марка QEST: 00090477

1.6. Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни

 • Адрес: гр. София, ул. „Иван Евстатиев Гешов“ № 15,
 • Тел.: (02) 915-35-18
 • Факс: (02) 915-35-25
 • Email: kzld@cpdp.bg
 • Уебсайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите

 • Адрес: 1000 гр.София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
 • Факс: 02 / 988 42 18
 • Гореща линия: 0700 111 22
 • Уебсайт: www.kzp.bg

(3) Комисия за защита на конкуренцията България

 • София 1000, бул. „Витоша“ №18
 • Телефон: (02) 935 61 13
 • Факс: (02) 980 73 15
 • Уеб сайт: www.cpc.bg

1.7. Регистрация по Закон за данък върху добавената стойност: BG102835306

1.8. Основните характеристики на продуктите и услугите са описани в страницата за представяне на съответния продукт или услуга.

1.9. Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт в български левове. Всички цени, посочени в този сайт, са с включен ДДС и не включват цена за доставка! Цените за доставка са посочени отделно и представляват сумата за доставка на конкретната куриерска фирма, с която имаме сключен договор за доставки.

1.10. При използване на предоставените средства за комуникация с нас няма никаква начислена допълнителна стойност.

2. Съдържание и авторски права

2.1. В съдържанието на електронния магазин saturn-2.com са използвани запазените знаци и марки, снимки от каталозите, текстове и т.н. на различни фирми и правата върху тези материали принадлежат на съответната фирма.

2.2. Всички останали материали от съдържанието на сайта (включително, но не само, снимки, графики, текст, илюстрации и дизайн) са собственост на Сатурн 2 ООД.

2.3. Употребата на съдържанието на уебсайта:

 • с търговска, рекламна или друга обществена цел,
 • употребата чрез публично разпространение, копиране, публикуване в други уебсайтове в глобалната мрежа,
 • създаването на производни материали от съдържанието на уебсайта и/или електронния магазин,
 • промените в съдържанието, предаването, излагането, възпроизвеждането на съдържанието, създаването на вторични материали,

са нарушения на авторските и сродните им права и се преследват от закона. Потребителите могат да копират материали от уебсайта и електронния магазин saturn-2.com единствено за персонална употреба, с оглед използването на продуктите и услугите,  предоставяни от Сатурн 2 ООД.

3. Идентифициране на потребителя и неговите действия при ползването на електронния магазин saturn-2.com става чрез използването на „бисквитки“ и други средства за идентификация, описани подробно в страницата за конфиденциалност и лични данни. Потребителят може да се откаже от проследяване и запазване на лична и идентифицираща го информация, като това може да препятства изпозването на някои от възможностите на уебсайта и онлайн магазина.

ІІI. РЕГИСТРАЦИЯ

1. Пазаруването чрез електронния магазин saturn-2.com изисква да извършване на регистрация. Чрез нея Вие създавате личен профил, в който трябва да въведете на съответния език (български или английски) име и фамилия, адрес за доставка и плащане, телефон за контакт, e-mail, парола. С успешното приключване на вашата регистрация, Вие потвърждавате, че сте запознати и приемате настоящите условия. Потвърждавате го и при направата на всяка отделна поръчка.

2. Данните в своя профил можете да променяте, след като влезете в акаунта си със своето потребителско име и парола от секцията „Вход“/“Log In“. В своя профил можете да проследявате и своите поръчки.

3. За поръчките и заявките, изпратени без създаване на потребителски профил, Сатурн 2 ООД пази информация единствено за данни, необходими за извършване на услугата.

IV. ПАЗАРУВАНЕ

1. Преди да направите поръчка влезте в своя профил, от „Вход”.

2. Поръчка може да направите, когато изберете даден продукт и кликнете върху бутона „КУПИ“. Ще бъдете отведени във Вашата пазарска количка, където ще видите продукта. Ако желаете да добавите още продукти, кликнете на бутона „ОЩЕ ПРОДУКТИ“.

3. За да подадете своята поръчка остават още 2 кратки стъпки:

3.1. Kликнете на бутон „НАПРЕД“. Ще видите адреса за доставка, личните Ви данни, който сте въвели, и поле за допълнителна информация. Ако е необходимо – коригирайте данните и опишете конкретни изисквания, ако има такива. В полето доставка може да изчислите цената за доставка на Вашата заявка, ако не използвате безплатна доставка. Въведете теглото на Вашата поръчка в калкулатора на Спиди и сложете отметка в полето „Ще доставя пратката до офис на Спиди”. Когато приключите, натиснете бутон „НАПРЕД“.

3.2. Ще видите Вашата поръчка и въведената информация. Ако сте съгласни, натиснете бутон „ПОРЪЧАЙ”.

4. Ще получите потвърждение по и-мейл на поръчката си, както две отделни уведомления: първото е за деня, в който ще получите поръчката и второто, когато пратката бъде зачислена в офис на Спиди, с данни за нея – номер на товарителница, брой предадени артикули, тегло, сума за плащане и пр. В деня на доставката ще получите кратко текстово съобщение от Спиди.

V. СЪВЕТИ ЗА ЕФЕКТИВНО ПАЗАРУВАНЕ

1. Преди да започнете да пазарувате:

1.1. Разгледайте рекламните банери, публикувани на уебсайта.

1.2. Разгледайте нашите промоционални оферти.

1.3. Прочетете новите публикации, в раздел „Полезно“.

2. Когато желаете да започнете да пазарувате:

2.1. Изберете внимателно вида на продукта.

2.2. Прочетете внимателно описанието на продукта. Ако имате въпроси и нужда от допълнителна информация, свържете се с наш представител. Можете да се допитате до нас по телефон, електронна поща или чрез форма за контакт.

2.3. Прочетете внимателно пълната информация за продукта, налична за изтегляне.

VI. ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ

1. Подаване на лична информация

С цел закупуването на продукти или заявяването на услуги от уебсайт и електронен магазин saturn-2.com Вие подавате лична информация напълно доброволно – собствено и фамилно име, адрес и телефон за контакт и доставка на стоки и услуги за потребителя и дата на раждане (от законова гледна точка). Уабсайтът, включително и електронният магазин към него, поместени на адрес: saturn-2.com, използват личната Ви информация с цел да предоставяне и подобряване на услугите, чрез получаване на необходимите данни за изпълнение на Вашата поръчка за продукти или услуги. Изпратената от Вас информация не се предоставя на трети лица.

2. Уебсайтът и електронен магазин saturn-2.com:

2.1. Както и повечето сайтове, автоматично събира информация за апаратните и програмните средства на вашия компютър. Тази информация може да включва, но не се изчерпва с: вашия IP адрес, вид браузър и часове за достъп и съответните уебсайт адреси. Тази информация може да се използва от електронния магазин saturn-2.com с цел повишаването на качеството на предлаганата услуга и като част от анонимна статистическа извадка.

3. Хипервръзки

Хипервръзките от електронния магазин saturn-2.com към сайтове, собственост на трети лица, са предоставени единствено и само за Ваше удобство. Ако използвате тези хипервръзки, Сатурн-2 ООД не поема никаква отговорност за тях или тяхното съдържание, както и за начина, по който те използват вашите лични данни. Посещението си в някои от тези сайтове, потребителят прави това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

VII. РЕКЛАМАЦИИ

Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право да направи рекламация при следните случаи: констатирани липси, дефекти на стоката, несъответствие с обявения обем, цена или с обявената търговска марка. Извън тях клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

Рекламацията се предявява до седем работни дни след закупуването на стоката.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

1. Връщане на продукта и възстановяване на заплатената от потребителя сума

Електронният магазин Saturn-2.com изплаща сумата (невключваща транспорта) не по-късно от 30 работни дни, считано от датата, на която потребителят е направил рекламация, чрез пощенски запис или банков превод (в този случай е необходимо да посочите банка, IBAN, BIC, име на титуляря на сметката).

2. Заменяне на стоката с нова

Електронният магазин Saturn-2.com заменя стоката в срок от 7 дни от датата на доставка, съгласно чл. 55, ал. 1 от ЗЗП, или възстановява платената сума, ако преждевременно продуктът е изчерпан.

Връщането, подмяната на продукта или възстановяването на заплатената от потребителя сума става само ако продуктът или продуктите бъдат върнати в запазена оригинална опаковка и добър търговски вид, неизползвани, с оставени на местата им етикети.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

VIII. ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ

1.Регистрираният потребител има право да:

1.2. Поръчва предлаганите продукти и услуги

1.2. Да се отказва от направена поръчка

1.3. Извършва рекламация на продукти по надлежния ред.

2. Потребителят има право:

2.1. Да разглежда, поръчва по индивидуална заявка и получава продукти от електронния магазин Saturn-2.com по реда и условията, посочени в него.

2.2. Да се информира за състоянието на своята поръчка.

2.3. На доставка на заявения продукт/и или услуга, която да се извърши на посочения при заявката адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по описания в настоящите „Общи условия” ред.

3. Потребителят е длъжен:

3.1. Да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката, според описания в настоящите „Общи условия” ред.

3.2. Да не нарушава правата и свободите на гражданите, съгласно всички законови и подзаконови актове в страната и в европейските правила.

3.3. Да спазва интернет етиката и правилата при ползване на предоставяните от Сатурн 2 ООД продукти и услуги.

3.4. Да не нарушава чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.

3.5. Да уведомява незабавно Сатурн 2 ООД и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги.

3.6. Да не извършва злоумишлени действия.

4. Електронният магазин Saturn-2.com има право:

4.1. Да отказва достъп и да анулира регистрации на потребители.

4.2. Да отказва поръчки, без да има разходи за потребителя. В този случай Saturn-2.com не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя освен да възстанови сумите, платени от потребителя предварително, когато има допуснати технически грешки в публикуването на информация.

4.3. Да редактира съдържанието на уебсайта – като съществуващи цени, условия за ползване, продукти, услуги, информация, снимки и др. по свое усмотрение и по всяко време без предупреждение. Новите условия влизат в сила в момента на публикуването им.

4.4. Да използва по собствено усмотрение всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от потребителите на електронния магазин Saturn-2.com. Те остават собственост на Сатурн 2 ООД и в този смисъл фирмата не е ограничена в използването им и не е длъжна да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.

4.5. Да запазва материали и информация, използвани/разположени на сървъра на www.Saturn-2.com или направени достояние на трети лица от потребител, и да ги предоставя на трети лица и съответните държавни органи в случаите, когато това е необходимо за запазване правата и законните интереси, собствеността и сигурността на Сатурн 2 ООД, както и на трети лица, в случаите на предявени искове във връзка с нарушаване на техни права по повод на използвани или разпространени информация или материали, както и в случаите, когато материалите или информацията са изискани от държавни органи по силата на изрична законова разпоредба;

4.6. Да прекратява, спира или променя предоставяните услуги по всяко време без уведомяване на потребителя, когато последният ползва услугите в нарушение на настоящите „Общи условия”.

5. Електронният магазин и уебсайт saturn-2.com:

5.1. Няма задължението и обективната възможност и не контролира начина, по който потребителите използват предоставяните услуги.

5.2. Не поема гаранция за точността и целостта на публикуваната информация за продуктите, на които не е вносител, тъй като последната е предоставена от основният вносител или производител.

5.3. Заедно с неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети, включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други, произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултати от употребата на електронния магазин Shop the best. Ако в резултат на ползване на електронния магазин Saturn-2.com, на продукти или услуги от него от ваша страна възникнат вреди, Вие поемате цялата отговорност и всички разходи, свързани с отстраняването на нанесените вреди.

5.4. Не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.

5.5. Не носи отговорност спрямо потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследстВие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез електронния магазин Saturn-2.com.

5.6. Не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

6. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на електронния магазин Saturn-2.com във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за Сатурн 2 ООД.

IХ. ДРУГИ УСЛОВИЯ

1. Saturn-2.com полага грижа информацията в www.Saturn-2.com да се поддържа винаги актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата.

2. Saturn-2.com не гарантира, че достъпът до онлайн магазина ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки, доколкото това е извън възможностите, контрола и волята на Saturn-2.com. Saturn-2.com не носи отговорност за непредоставяне на достъп до www.Saturn-2.com, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол – случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната Интернет мрежа и в предоставянето на услуги извън контрола на Saturn-2.com.

3. Saturn-2.com не отговаря за съответствието на предлаганите за продажба стоки с приложимите нормативни изисквания и за техните качества.

4. Клиентът е длъжен да обезщети Saturn-2.com за всички вреди, разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили във връзка с виновно неизпълнение на задълженията му по настоящите Общи условия. Клиентът е длъжен да обезщети Saturn-2.com и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата.

5. За неуредените от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

Дата на публикуване: 30.04.2017 г.